LET OP: Per januari 2020 zijn de regels voor kinderbijslag in combinatie met inkomen van een kind veranderd. Volgens dit bericht bij het SVB mag een kind onbeperkt bijverdienen zonder dat ouders worden ingekort op kinderbijslag.

De algemene pagina voor bijverdienen als kind met kinderbijslag vind je hier:
https://www.svb.nl/nl/kinderbijslag/uw-kind-is-16-of-ouder/bijverdienen-als-uw-kind-16-of-17-jaar-is

Hierdoor komt onderstaand bericht te vervallen, je kunt het nog wel lezen.

Toen je vroeg aan je ouders of ze er achter staan als je een bedrijf begint is er grote kans dat ze vroegen hoe het dan zit met toeslagen zoals kinderbijslag en het kind gebonden budget.

 

Wanneer word je ingekort op kinderbijslag?

Of je recht hebt op kinderbijslag is afhankelijk van de winst die je uit je bedrijf haalt, want dat is wat je verdient. Als je jonger dan 16 jaar bent is er geen limiet aan het verdienen van geld voor deze toeslagen. Boven de 16 jaar geld er een bepaald bedrag per kwartaal wat je kunt verdienen, de rest zou je moeten doorgeven, ook met een normale bijbaan. Het exacte bedrag vind je op de website van het SVB, in de vakanties is het vaak mogelijk om meer te verdienen, je kunt klanten die je jaarlijks factureert dus beter een factuur sturen in de vakantie.

 

Wat mag een kind verdienen voor kind gebonden budget?

Voor kind gebonden budget wordt dezelfde regelgeving gehanteerd qua inkomentrens, als voor kinderbijslag, heb je geen recht meer op kinderbijslag = geen recht meer op kind gebonden budget. Niet iedere ouder krijgt kind gebonden budget omdat dit afhangt van het gezinsinkomen. Tevens kan het ook zijn dat deze bedragen slechts worden ingekort, we raden je aan om contact op te nemen met de Sociale Verzekeringsbank voor concrete informatie over jouw situatie.

 

Wijziging in de wetgeving vanaf 2020

Vanaf 2020 komt er een wijziging in de regeling over kinderbijslag, ouders van studenten die een lening hebben voor de studie kregen geen kinderbijslag of kindgebonden budget. De aanpassing zorgt er voor dat deze ouders wel kinderbijslag ontvangen, het kindgebonden budget blijft afhangen van het inkomen van de ouders.

Het is helaas nog onduidelijk of deze wijziging positief uitpakt voor jonge ondernemers, mogen wij dan meer verdienen? Als dit bekend is vind je dit natuurlijk op het blog, meld je daarom aan voor de nieuwsbrief.

Heb jij tips om onder het maximaal te verdienen bedrag te blijven? Het zou geweldig zijn als je deze deelt in de reacties.