Misschien wil je dat jouw klanten je kunnen Whatsappen of bellen, klantenservice via de de telefoon is nog steeds populair. Een goede manier om dit te doen is VOIP (Voice over internet protocol), dat houdt in dat je inkomende en uitgaande gesprekken via internet doet.

VOIP is vaak gemakkelijker dan een telefoonkabel omdat je bijna overal internet hebt en voor deze manier hoef je geen apart telefoontoestel te hebben.

Wanneer je een VOIP pakket aanschaft krijg je een SIP account en wachtwoord, deze staan gekoppeld aan jouw telefoonnummer. Deze gegevens kun je instellen op een desktop telefoon geschikt voor internetbellen  of een app als Zoiper, daarna kun je bellen en gebeld worden.

Bij sommige providers zoals de hier onder genoemde is het mogelijk om door te schakelen naar jouw 06 nummer, dan hoef je geen app of toestel te hebben. Je betaald hier vaak wel belkosten voor

Veel providers vragen tientallen euro’s per maand, maar dat is nergens voor nodig.
Bij Cheapconnect betaal je €7,40 per jaar (excl. BTW) voor een 085 nummer (landelijk) of een regionummer naar keuze zoals 020, 010, 040 en 050. Ook een telefoonnummers uit Amerika, Engeland, Zweden, Letland, Denemarken, Tsjechië, Canada en Polen is mogelijk.

Zo werkt VOIP via deze provider:

Bellen: Je kunt bellen en gebeld worden via jouw nummer. Voor het uitbellen en automatisch doorschakelen naar jouw 06 nummer betaal je belkosten vanaf je prepaid saldo, op het moment van schrijven is dit naar een 06 nummer €0,05 per minuut.

Whatsappen: Je kunt met jouw nummer Whatsappen naast je huidige privénummer. Hiervoor kun je de app “WA Business” gebruiken. Omdat je geen SMS kunt ontvangen op jouw zakelijke nummer moet je er bij installatie van Whatsapp voor kiezen om gebeld te worden met een verificatiecode.

SMS: Je kunt geen SMS ontvangen, deze kun je wel verzenden vanuit je account.

Mijn ervaring met Cheapconnect is fijn, je betaald weinig en het werkt gewoon. De klantenservice geeft logischerwijs geen support over het nummer gebruiken in combinatie met een app bijvoorbeeld, maar daar is veel over te vinden op internet.

Je kunt je hier gemakkelijk registreren, na de aanschaf van het nummer duurt het ongeveer 30 minuten voordat je deze kunt configureren.

Thumbnail door pch.vector via www.freepik.com