Zoek je naar een PSP (betaalprovider) waarbij je jouw privérekening kunt gebruiken onder de 18?

Payment service providers hebben vaak strenge eisen, deze komen vanuit de Nederlandsche bank en betaalmethodes zoals iDeal, logisch want betaalmethodes willen voorkomen dat er via hun mensen worden opgelicht. Helaas maakt dit het voor de jonge ondernemer niet makkelijker, en als mensen niet kunnen betalen met hun favoriete betaalmethode – bijvoorbeeld in een webshop – is het vaak al gauw klaar.

Vrijwel elke online PSP vereist uitbetaling op een zakelijke rekening, als je die hebt ben je al erg ver, maar dat is niet alles. Welke banken accepteren minderjarige ondernemers? Je word pas gezien als ondernemer met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, onder de 18 is dit gewoon mogelijk en helemaal niet zo moeilijk, mits je ouders achter je staan.

 

Bij deze betaalproviders ben je sowieso niet welkom onder de 18:

  • Mollie: Sad but true, ze zijn koploper qua functionaliteiten en erg goedkoop maar jonge ondernemers krijgen geen kans.
  • Icepay: Ook bij Icepay is een minimumleeftijd van 18 jaar vereist.
  • Cardgate: Bij Cardgate worden minderjarigen niet geaccepteerd omdat het proces daarvan als omslachtig gezien word.

 

Deze PSP’s geven je een kans als minderjarige businessman:

  • Pay.nl: Als je contact opneemt met Pay kan er een subaccount aangemaakt worden voor een van je ouders/verzorgers, deze dient mee te tekenen op een overeenkomst en een kopie van legitimatiebewijs aan te leveren. Ook zijn ze nieuwsgierig naar wat je verkoopt, welke betaalmethodes je verwacht aan te bieden en de hoeveelheid transacties zodat het risico bepaald kan worden.
  • Multisafepay: In eerste instantie verteld dit bedrijf je dat handlichting vereist is, als je aangeeft dat dit niet mogelijk is kan je je toch aanmelden met schriftelijk toestemming en een kopie van legitimatie van een ouder, deze ouder dient dezelfde achternaam te hebben en als gevolmachtigde ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel.
  • Sisow: Van Sisow kregen we een vaag antwoord: “Helaas is het bij Sisow mogelijk om een account aan te maken voordat je 18 jaar oud bent. Er zijn wel voorwaarden dat er een KVK nummer aanwezig is en een zakelijke rekening. Ook dit kan worden aangevraagd samen met de ouders bij de verschillende banken. Bij Sisow toestemming van de ouders noodzakelijk en wij vragen ook altijd aan de ouders om mee te tekenen”. We kunnen je 1 ding adviseren: proberen!