Welkom op Young can do it, dit is dé plek voor informatie, nieuwtjes en inspiratie over jong ondernemen.

Mijn naam is Dylan, op 15 jarige leeftijd schreef ik december 2017 mijn onderneming in bij de Kamer van Koophandel. Daarvoor hielp ik kennissen met hun computer of aan een website, na inschrijving had ik het idee om met een alles in 1 websitepakket heel wat klanten te werven, dat viel uiteindelijk erg mee maar mensen die een website door mij wilden laten maken waren er genoeg.

In die tijd was er weinig te vinden over de mogelijkheden voor een onderneming onder de 18. Kon het überhaupt? Mensen op forums zeiden vaak van niet, maar dat bleek anders. Nu heeft de KvK er wat informatie over beschikbaar en sommige banken, maar ik merk nogsteeds dat er over mijn struikelpunten in de afgelopen 2 jaar weinig te vinden is. Het idee voor Young can do it lag al een tijdje op de plank, met de vraag hoe ik het platform zou uitwerken: een forum, blog of heel iets anders.

Vandaag de dag heb ik nog wat website opdrachten, verkoop ik een plakbare pashouder voor op telefoons via mijn website en Bol.com, en ben ik een webshop aan het opstarten met handige gadgets. Ik volg de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar maar mijn bedrijf is het toekomstplan.

Met Young can do it hoop ik jongeren te kunnen overtuigen dat je een goed idee kunt uitwerken tot een bedrijf en je zo meer geld kunt verdienen dan een bijbaan in de supermarkt, natuurlijk is ondernemen leuk en kun je er energie uit halen.

Je kunt antwoord op vragen, interviews en handige tips verwachten op het blog van Young can do it.